’24 uur’ in Los Angeles

26 augustus, 2014 / Mark Leene

Los Angeles, LA, The city of Angels. Na New York de grootste stad van de Verenigde Staten. Op onze reis door Californië zijn we enigszins bevlekt geraakt door alle vooroordelen over deze stad. De vraag was dan ook, zijn ze waar?

Adinda van Kuijk heeft vele kwaliteiten. Niet in de laatste plaats het vinden van de hotspots in de verschillende steden die we hebben aangedaan. Zo is ook het geval in LA. ‘Ik heb een tophotel gevonden!’, schreeuwt ze op de bijrijders stoel. Via de app Hotel Tonight boeken we voor een nacht een kamer in het Petit Ermitage. Een boetiek hotel in West Hollywood. ‘The place to be’, aldus Adinda. Als onze tomtom aangeeft dat we op de plek van bestemming zijn kan ik niet geloven dat er daadwerkelijk een hotel in de straat zit. We rijden er twee keer langs tot een vriendelijk ogende man onze V8 tot stoppen maant. ‘Are you checking in with us sir?’, vraagt Pablo (dit staat op zijn naambordje). Vol verbazing kijken we elkaar aan alvorens we ons naar de buitenkant van het hotel richten. Dit hadden we niet verwacht.

petitermitage

Het inchecken duurt hooguit een paar minuten en de overdreven aardigheid die we hadden verwacht blijft ook uit. De liftjongen, deze man staat er om voor je op een knopje te drukken en je een goede reis naar boven te wensen, weet de superlatieven wel weer op te krikken, maar al met al zijn we in positieve zin verbaasd. Aangekomen in onze kamer blijkt mijn reisgenoot haar make-up te zijn vergeten. Of ik dat dús even wil halen. Ik snel mij terug naar beneden en tref Pablo voor de tweede keer. ‘Did you forget something sir?’. Een blik op mijn gezicht vertelt hem voldoende: ‘Your lady?’. Ik moet lachen, blijkbaar is mijn grimas universeel herkenbaar. Hij overhandigt mij m’n eigen autosleutels en wijst me de weg. Ik moet de parkeergarage in. Als ik het trapje van het hotel afloop en twee keer kort rechtsaf sla, overkomt me iets dat ik nog niet eerder heb gevoeld. In de parkeergarage staat Kiefer Sutherland. In die seconden dat ik hem aankijk besef ik me dat ik voor de eerste keer een starcrush heb. Ik besluit hem niet lastig te vallen en hem slechts een voorzichtig compliment te geven met het nieuwe seizoen van 24. ‘He men, great new season’. Hij bedankt me en vraagt hoe ik heet. ‘Mark, from Amsterdam’, antwoord ik. De daarop volgende minuut kletsen we over zijn liefde voor mijn stad, ik voel me bijna schuldig dat ik de zijne zo heb veroordeeld, bij voorbaat. Zijn auto komt aangereden en ik vraag hem wat hij hier eigenlijk doet. ‘We had a party last night on the roof. Friend of mine suggested I should spend the night since I was clearly unfit to drive’, hij zegt dit terwijl er een sigaret in zijn hoek bungelt en zijn zonnebril zijn ogen bedekt. Hij stapt in zijn auto en groet me vaarwel. Ik blijf alleen in de parkeergarage achter, totaal overdonderd van wat er zojuist is gebeurd. Ik draai mijn hand die zich zojuist om die van Kiefer gevouwen heeft naar buiten en bekijk de binnenkant van mijn handpalm. Ik kijk omhoog naar de plek waar de wereldster zojuist stond. En dan begrijp ik het plotseling: ik ben in Los Angeles..

Petit_Ermitage

Beachwood drive:
Een ieder die ooit in Los Angeles is geweest heeft het Hollywood sign gezien. Wat de Eiffeltoren voor Parijs is en de Empire State voor New York, is deze heuveldecoratie voor LA. Rij paralel aan Hollywood Boulevard op Franklin Avenue en sla links Beachwood drive op. Het geeft een prachtig uitzicht op de heuvels. Als je wat meer tijd hebt is Mulholland Drive niet te missen. Lunchtip: Het Beachwood Cafe. Vers, met de hand gemaakt, gezond en vooral een heerlijke plek om te zitten.

Venice Beach:
Al wat mooi is ligt op gepaste afstand. Zo ook Venice Beach. Op een uur rijden ( lees: 140 stoplichten later ) van West LA ligt dit wereldberoemde strand. Een absolute aanrader. Je kijkt je ogen uit.

Venice Venice Venice

Huntington Beach:
Het Shorebreak hotel in Huntington Beach is onze laatste rustplaats voordat we LA gaan verlaten. Een toevluchtsoord voor vele locals uit LA die de drukte en vooral het verkeer van de stad willen ontvluchten. Vraag naar een hoekkamer indien die beschikbaar is. Het balkon is groter dan de kamer zelf en je kan er tot de zon onder gaat in alle rust genieten.

Shorebreak_Hotel Huntington Shorebreak_Hotel_View